Once Upon A Time in KK the story GOES~~~

lalalalalalalalalalala~~~~~~~~~~~~

27.06.09 (SAT)

- me & my bro( since dia dapat masuk UMS.. ), gi KK.. my parents x dapat nak ikot sbb busy.. so aku yg regis dia masuk UMS.. since i'm one of UMS alumni..hihihihihi...

- smpi jak di UMS,kmi semua antar dia gi regis kolej kediaman.. esok bru gi regis uni.. punya la susah mencari tmpt tinggal nya... fenin gak aku mencari bilik nya.. ni semua gara2 ajk yg bagi maklumat salah... cissssssss......


( Penat ni abis mendaki cari kediaman.. tp ttp maintain.. )

- pas regis tu, ktaorg blah trus g carik makan... kmi pun suma gi 1B, makan kt sana...


( Penang Village ambience... )



- abis tu, pusing2 cari brg2 yg adik aku blum beli lagik.. and then balik hotel.....Zzzz...penat gila hari ni..


28.06.09 (SUN)

- bangun jam 7pg.. pastu kakakku & husbnd nya pick us up kat hotel trus gi UMS.. wah... panjang barisan fresmen regis.. aiseh... bygkan lah jam 1 ptg baru abis regis...


( Menunggu dgn sabar.. smpt lagi tu snap..snap.. )

- pas tu gi antar brg2 dia kt asrama... pastu ktaorg gi beli kasut adik aku. xda kasut formal katanya.. so dalam tgk2 kasut tu. aik... aku plak yg beli kasut..hahahahahahahaha~~~ plan tanak shopping.. ter'shopping' plak..


( Aku Gembira..lalalalalala )


( I LIKE!! )

- jam6 ptg tu ktaorg gi airport amik my mum, sbb dia ada meeting kat KK, di sbbkan delay so ktaorg dari airport lewat skit, pukul 8pm.. trus gi carik makan kat Alamesra... and then bru gi balik UMS antar balik adik aku...

- wish u gud luck bro~~!!


29.06.09 (MON)


- ermmmmmmm.. hari ni aku n mum aku balik twu... flight petang.. so pagi2 my mum gi meeting.. aku plak gi jenjalan sementara tgu mum aku..

- jam 1 ptg mum aku abis, trus ktaorg buat quick-shopping buat sedara-mara..


( caught in action.. )

- jam5.. smpi kat twu......



P.S : bertemu lagi ~~ XOXO...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

BLAST day.......

Kring...kring........ jam meja bunyi menandakan jam 10am.... tiba2 mesej kat telefon bimbit...... " Hi win... Jeya ni!! i ada kat TAWAU.. " wutttttttt? bia betul... huhuhu

Aku pun terus segar... rupa2 nya dia dtg all the way from KK to Tawau cos dia dapat masuk Maktab Tawau for KPLI.. hiks... tahniah!! So, aku pun trus mandi and then fetch her up and then ktaorg ronda2 bandar b4 dia masuk maktab tomorrow..

First destination ktaorg gi makan... kat Pizza Hut.. mmg banyak la memori di imbas kmbali dari zaman Uni dulu... berabis la kami ketawa dlm Pizza tu.. smpi org pun menengok2 ni.. hahahahahaah!! since today Sun, so teda byk kedai buka ni...



[ Seswai ngn MOTTO Pizza Hut.. Eat.Laugh.Share ]

Next ktaorg gi karok... wah2.... pas makan yg teramat banyak sgt... ktaorg menstabilkan diri dgn berkaraoke.. hahahaahahaha!! pecah la pusat karaoke tu kmi kerjakan... mmg siok..!!!



[ nyanyi..nyanyi.... ]

Pas tu ktaorg gi ambik kek for my father day... and then ktaorg balik... there's always be a next time Jeya.. nnt kta pusing2 lagik...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Boom Clap Boom De Clap De Clap...~~~~


[ the POSter.. ]












Kemarin ktaorg gi la tgk Hannah Montana The Movie. obviously starring Miley Cyrus along with her dad, Billy Ray Cyrus and her best friend Emily Osment..

Cerita mula dgn konsert Hannah Montana, the famous teenage-pop-star in the whole world...pas tu hannah mendapat jemputan melakukan persembahan kat Music Award di mana bersamaan tarikh hari jadi Grandma nya,Ruby... Oleh itu, ayah nya membelikan nya sebuah jet peribadi.. hannah gembira krana menyangka jet itu akan terus ke NY, tetapi ke Tennesse,Texas.... where she's supposed to belong...... Byk la kejadian lucu yang berlaku sehinnga hannah a.k.a miley jatuh cinta dengan Travis,koboi yang hot giler....

Part paling best dlm citer ni masa kat fund-raiser konsert tu.. dgn tarian Hoedown Throwdown...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

TAWAU - PAPAR - KK

Penat....!!! so lama la x update blog ini... sebenarnya 2 hari lepas baru balik dari KK sbb ada resepsi kawin kat sana... ari tu dah kat Tawau, pastu kt Papar plak...

So.. the timeline was like this~~~~~~~

11062009 - THURS

- hari ni konvoi gi Papar with family.. so seawal pukul 7pg mandi dan makan and then jam 10 jalan..... tp di sebabkan teda tempat sda.. so aku & sorang adik aku naik flight.. hihihi.. terlepas azab duduk dalam kereta 8jam. baik naik flight.. 4ominit dah sampai.. huhuhu..



- flight ktaorg pukul 5ptg... smpi kat KK jam 5:40ptg... smpi jek kat KK trus tepon family tanya dorg kt mana?? dalam sejam lagi smpi kot katanya.. so dalam jam 7:30pm tu kmi family smpi kat KK setelah hampir 8jam driving..huhuhu

- pastu ktaorg semua drive g Papar, dalam 40minit dah smpi..~~~


12062009 - FRI


- ari ni plak turun KK.. shopping katanya.. but not me... harus lah aunty2 yg shopping kain2.. dari Gulati's ke Euromoda ke Jakel... wahwahwahwah2.. yg mangsa mengangkat kain2 itu.. AKU la..hahahahahaha!!!


{ EUROmoda 1B }

- huhuhu.. x sempat pun mau shopping.. x da masa...

- sbb x sempat nak shopping, mlm lebih kurang jam8mlm, aku & adik aku turun KK drive, beli baju.. sbb bru lah aku sedar aku x bw byk baju.. hehehehe... pastu jumpa kwan aku kat CP and then abis jek 'shopping' trus ktaorg tgk late nite movie...DRAG http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=7973424875917764239ME TO HELL.. fuh!! crita ni mmg seram giler~~ TRAUMA aku.. hahahahahahaha!!!



{ sebelum masok... }



13062009 - SAT


- seawal jam 6pg bangun.. dan siap2.. sbb ari ni majlis sanding kakak aku kat Papar... smpi la ke malam... meriah sungguh dgn dua pelamin sekali... huhuhu



- malam tu, packing brg sbb esok nak balik...


14062009 - SUN


- so, hari ni sepatutnya aku dah balik tawau dah.. tp last2 aku ngn dua org adik aku x jadik ikut balik.. ktorg ikut my dad gi KK...

- dalam tghari camtu ktaorg turun KK dan checkin kt Hyatt... petang tu.. apa lagi trus aku serang shopping comlplex.. balas dendam tak dapat shopping ari tu...hahahahahahaa!!!



{ makan kt GracePoint }


{ lama nya makanan smpai...~~ }


{ taraaaa~~ }

15062009 - MON


- ari ni my dad gi KL.. so aku ngn 2org adik aku duk kat hotel...

- tghari tu kakak aku ngn husband dia turun dari Papar dan mengajak keluar.. aku trus la mencadangkan ke 1B ... tgk2 brg... shop2 sikit dan tgk wayang... ktaorg tgk Night at the Museum 2 kat GSC,1B... filem ni ok la... tp x seberapa-nak-best sgt... hihihihi...




{ seen it all.. }


{ snap..snap.. }


{ sport store...end up buying a shirt here.. }

- pastu ktaorg gi makan kejap and then pulang hotel..


16062009 - TUES



- hari ni kakak aku konvo tuk IPGM SABAH kat Sutera Harbour KK... so kmi semua gi sana.. majlis mula jam 8pagi smpi la tghari.. di sebabkan kelaparan.. x sempat pun mau sesi gambar mengambar..trus gi carik makan.. lapar siot!!!


{ lobby hotel.. }



{ penang restaurant at warisan square }

- petang tu plak, ktaorg gi jalan2 lagi... hehehe.. so apa lagi.. singgah kat Centre Point.. trus aku berabis ni shopping...pas tu teda apa mau di buat..tgk wayang la..kali ni kmi tgk Jangan Pandang Belakang Congkak.. ingat best..sekalinya..alahai!! tertidur2 aku dalam panggung menengoknya.. booooringgg~~



- malam plak, kmi semua gi 1B.. aku shopping lagik.. kali ni aku rembat dua t-shirt Quiksliver.. ahahahahaha....~~ dan hasilnya~~~~~~~~~~~~~~~



{ end-up buying a CAP, and two shirts }


{ seharian... }


- pastu.. aku separate ngn family aku dan kuar plak jenjalan ngn kwn2 aku..


17062009 - WED


{ menunggu org jemput.. ahaks.. }

- rasanya hmpir seminggu dah ktaorg kt KK.. so ari ni ktaorg balik tawau.. flight pukul 4ptg..


{ balik dah~~~~~~~~~~~~}



- smpi jak kt tawau pukul 5ptg...



P.S : P3n4t... tpi ENJOY~~!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

KARA-okey~~!!!



Hari yang agak malang bertukar menjadi riang-gumbira...( gila skema ayat).. ahahahaha...

Supposed ari ni.. me & the crew ( Nad,Tina,Linda,Hafiz,Mumui & Ria ) nak g tgk wayang, I Love You Man... tp mati karan~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!!! lol..... adalah pulak...???

Ermmm.... frust nya.... last2 trus timbulnya idea pigi berkaraoke.... hahahahaha... so, harus la kami semua menGEGARkan pusat karaoke itu... hahahahaha..~~ FUN gilak!!!








{ gorjes Tina }




P.S : hurmmm... nak packing.... esok g KK~~~!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

OMG!! I'M GAY & HAVE A CRUSH ON KRIS ALLEN!!




"I don’t think it should be a surprise for anyone to hear that I’m gay... I’m proud of my sexuality. I embrace it. It’s just another part of me [But] I’m trying to be a singer, not a civil rights leader."


On realizing he was gay growing up:


"I started to realize I wasn’t like every other boy. I realized that we all have our own power, and that whatever I wanted to do, I had to make happen."


On his run on American Idol:



"I was like, ‘I’m going to glue rhinestones on my eyelids, b*tch!’ Right after the finale, I almost started talking about [being gay] to the reporters, but I thought, ‘I’m going to wait for Rolling Stone, that will be cooler.’ I didn’t want the Clay Aiken thing and the celebrity-magazine bullsh*t. I need to be able to explain myself in context… Clay Aiken’s gay, and I’m gay, and we couldn’t be more different. The only thing that is the same about everyone in the gay community is that we’re gay. Why can’t we talk about a human community?"

Adam Lambert, Clay Aiken is a whole other different case.
You two are NOT the same.

On getting attention from fangirls:


"I loved it this season when the girls went crazy for me. As far as I’m concerned, it’s all hot."

LOL!

On sharing a bedroom with Idol winner Kris Allen:


"They put me with the cute guy. Distracting! He’s the one guy I found attractive in the whole group on the show: nice, nonchalant, pretty and totally my type — except that he has a wife. I mean he’s open-minded and liberal, but he’s definitely 100% straight."

[ - courtesy iAREtalk - ]



P.S : STATEMENT!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

New crib!!


- BEFORE -


href="http://3.bp.blogspot.com/_6g-YkK2pAa8/Si6QVNBmOZI/AAAAAAAABWs/eM3sPbtNlkw/s1600-h/DSC00392.JPG">





------------------------------------------------------------------------------------

- PRESENT -






P.S : at last~~~!! wohoooo...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Minggu yg SEBOK~~!!


Minggu lalu... is the busiest WEEK i ever had.. since my 'kakak' is getting married..so aku la yg busy..gituh........ start balik dr aussie smpi la the final night 6JUN2009, busy memanjang..tu la x dapat nak update blog terchenta ini.. ahahaha...

Apa2 pun skrg dah LEGA.. sbb my sis pun slmt di ijabkabulkan dan sudah bergelar seorang isteri soleha..hendaknya... ehehehehehe...








P.S : urutan gambar dari bawah ke atas.. ahaks...~~

------------------------------------------------------------------------------------

Aha... malam kemarin ktaorg gi makan kat luar..kat restoran Sri Pantai.. besttttt~~~






P.S : yum~~ yum~~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS
Related Posts with Thumbnails