Jakarta.........

30.07.2009

* Dgn sukacitanya di maklumkan ari ni me family and i(4 org jak) r going to jkarta for weddingceremony + jalan2.. yehuu...

* Flight ktaorg gi kk jam5 ptg and trus gi jakarta jam 9.30pm.. tp delay smpi la pukul 11.30pm... ish..ish.ish...


{ ketiduran.}

31.07.2009

* We ol smpi kt jakarta dlm pukul 2am camtu( waktu malaysia... jakarta is one hour behind)..

* Dgn gigihnya kmi semua seramai 10org trus turun dr plane.. ingatkan jalan kaki g terminal, tp naik bas la pulak.. disebabkan terminal terlalu la besar teramat.. huhu


{ Bas air asia @soekarno hatta ariport }

* Smpi kt rumah( tmpt ktaorg suma tinggal) jam 2am++.. haruslah bercerita sakan smpi la pukul 4am.. tido kejap.. and then bgn jam6am.. hahahahahah!!

* Hari ni ada acara istiadat kt rumah pengantin... dah la panas gila jakarta ni.. adoi!! haruslah berkampung dari pagi smpi ke tengahari kat rumah pengantin..




{ Keluarga besar }

* Dlm lebih kurang jam3pm ktaorg pulang rumah, dan trus menuju ke mall, mau beli baju tuk besok.. acara nikah..


01.08.2009

* 2day acara nikah + sanding.. nikah kt rumahpenganten.. sanding kt gedung a.k.a dewan..





* malam tu aku pakai bju batik yg siap2 aku buat kat tawau..





* Pas abis semua acara.. hahahah.. apa lagi, mau jugak tgk nitelife jakarta..







* Ktaorg, yg muda2 jak la @ remaja.. ahaks..g clubbing and then jumpa pemain sinetron.. gagagagagaga .. seru banget yah!!! smpi la pukul 3am.. layan burger king.. jam5am balik rumah.. huhuhu


02.08.2009

* Plan hari ni g Mangga 2.. tmpt bargain barang2.. euhhhhh.. sesak tmpt ni siot!! tak suka sangat...






* Harus la berlama-lamaan kt sini.. stresss.... huh!! hahahahahahahaha...

* Pas dr sana.. ktaorg gi Pejaten Village mlm tu.. kat situ ok la sikit... apa lagi aktiviti shopping menyoping pon bermula... huhuhu


03.08.2009


* Kemarin gi Mangga 2, hari ni gi Tanah Abang.. actlly, dua2 tmpt ni hampir sama.. cuma Tanah Abang much bigger than Mangga 2..huh... crowded sangat kat sini... sesak!! nasib la ada aircond...




* Kt sini x lama sangat sbb pukol 4 pm dah nak tutup..

* Pas dr sana.. aku gi buat gerakan trio plak.. sbb yg lain2 dah penat, nak balik, aku plak gi mall.. antaranya gi ITC, Ambassador, Plaza Semanggi & Senayan...

* Masa g Semanggi, kt pintu masuk tu ada body-screening plak mcm kt airport.. maybe sbb pasal kes bom tu kowt.. erm...




* Masa otw balik rumah pulak, OMG!! jem tersangat dan teramat....!!!!!! so, kmi pon dgn konfidennya turun dari bas kt tgh2 jalan dgn kereta bersesak2,,, trus jalan kaki, gi carik teksi... nasib la kaki aku ni kaki besi.. wahahahahahahahahaha!!!

* Smpi jek kat rumah, bukannya aku rehat pon, gi lagi Pejaten Village.. hahahahah.. shopping!!!!!!!!!!!!


04.08.09


* Last day @Jakarta... flight g mesia petang pukol 6pm.. dr membuang masa, seawal jam9am. aku,atie,kak mimi & gina pi carik teksi and then straight gi mall yg berdekatan.. rugi la kalau x pegi.. manatau ada yg benda yg best2..boleh shopping skali..

* Ternyata tak sia2 aku gi.. aku beli 3 perfume.. hahahahahahahah!! best2... pas tu aku shop jeans,kemeja, tshirt...bla...bla...bla...




{ sempat lagi maka durian @pejaten.. hahahahahaha }



* Pukol 2pm ktaorg suma pon gerak g airport.. check in and then... flight delay lagi... tp x lama sgt.. 1jam30min jak...






* smpi kk dah jam 10.45mlm... before balik hotel, ktaorg suma gi makan dulu..


05.08.2009


* Flight g tawau jam9.30am.. awal nya la pi airport.. jam 7am...



* Smpi @airport checkin trus g brekfes.......

* Arrived @tawau pukul 10:15am........





P.S : Horeeeeeeeeeee....... i miss home!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

6 Response to "Jakarta........."

  1. AzLaNDofGoSSiP!Nk says:
    August 6, 2009 at 1:41 AM

    best ehjjjjjjjjjjjjj!! byk shopping!! hehe

  2. we~win says:
    August 6, 2009 at 10:43 AM

    harus lahhhhhhhhhh!!!!!!!!!

  3. rizz says:
    August 6, 2009 at 11:58 AM

    wahh holiday lagekk beshh

  4. we~win says:
    August 6, 2009 at 2:24 PM

    hiks!!

  5. danielle says:
    August 18, 2009 at 10:59 AM

    win..bvlgari best x bau dier or burberry?...

  6. we~win says:
    August 19, 2009 at 1:33 PM

    nell : bvlgari lagi ok la dr burberry.. tp bvlgari a little bit pricey la..

Related Posts with Thumbnails