2nd & 3rd Syawal ..

2nd Syawal ..

Hari ni, hari tuk beraya ngan kengkawan.. sbb semalam dah beraya ngan family.. so ari ni bajet ngan kwn2 la plak.. so... plan start pukol 12pm... rumah pertama ktaorg gerak gi rumah EMA! smpi kt rumah dia..makan2... borak2 aka ngompat2.. hahahaha.. ambik dia trus gerak ke rumah ke-2 plak.. rumah BCUK! Pas tu kt rumah dia..sama gak.. makan2..ngompat2.. hehehe..


[ Rumah EMA! ]


[ Rumah BCUK! ]

Rumah ke-3 yg mau di serang-hendap adalah rumah c IDA.. tp memandangkan dia blom ada di rumah pas tu, ktaorg putar2 Tawau dulu.. tersinggahlah kami di Eastern Plaza.. sempat lagi kmi round2 dalam ni smpi berSNAP2 sakan.. gitew...


[ Depan Eastern aka Promenade ]

Jam3 ptg.. ktaorg gerak gi rumah IDA @ Muhibbah..sebelom smpi tu, ktaorg sempat snap2 kat dpn skolah lama ktaorg,KUHARA!... smpi jak rumah c ida, kmi di sambut dgn gembira.. iya lah, dah bertahun x jumpa.. byk la cerita2 di kongsi bersama.. bergelak ketawa la hampir pecah rumah itew.. huhuhu.. pastu ktaorg ajak la dia sekali sbb nak pegi rumah cikgu WAHIBA plak.. n then koling2 c PIJA suruh join sama...


[ ex- SCHOOL ]


[ Rumah IDA! ]

Akhirnya keanggotaan beraya bertambah la 2org.. so ktaorg ber-5... hehehehe.. smpi rumah cgu wahiba.. haruslah melakukan aktiviti biasa setiap hari raya... minum...makan kuih..dan berborak sakan.. smpi tak hengat dunia...wahahahaha... di sebabkan tengok jam pon dah hampir 530pm, ktaorg pun gerak gi rumah seterusnya.. rumah MACIK haku! huhuhu... N then gi plak rumah MIMI! siap lalu jambatan lagi u ols...


[ Rumah cgu WAWA! ]


[ Jembatan uols! ]


[ Rumah MIMI! ]

Last but not least.. haros lah ke rumah haku... hehehehehe.. pastu tiba masa dh balik kerumah masing2.. ooppss..! lupa plak, rumah kwn ktaorg kat Muhibbah BAL, FIDAH! Punya la pening carik rumah dia ni.. akhirnya jumpa jugak..


[ Rumah KU~ ]


[ Rumah FIDA! ]

Expedisi RAYA habes tepat pukol 845pm gtew la.. memang best... !!

Masa antar balik EMA, ktaorg singgah di rumah nya main bunga api ngn merchon sekali.. hahahahahaha!!




[ Kegembiraan x terkata ]

P.S : seharian minum minuman berGAS... penoh GAS kt dalam perot..


3rd Syawal ..


Ye..ye... dah 3rd Syawal.. bestnya raya... ari ni plak bajet nak gi rumah yg tertinggal kemaren..hehehe...

Erm..mcm biasa lah aku gi rumah DUMA amik dia jam11am.. tp di sebabkan dia lambat, so aku gi amik EMA dulu.. pastu bru gi amik DUMA balik.. time ni memang desperate sgt xda parking..so ktaorg parking la kt satu jalan yang konon nya dimiliki oleh satu keluarga yang ala2 tidak membenarkan parking di situ..choi sgt kan?? sabo je la..

Pas ambik DUMA kmi pon gerak la gi rumah AYU aka MUNIRAH.. jumpa la dia ngn anaknya nya yg kiut miut itu.. pas dr rumah AYU tu ktaorg nak gi Sg Imam, tp di sebabkan c LEN xda.. so.. tundalah keesokaan hari..




[ Rumah AYU! ]

Jam 1 tghari tu aku gi amik kwn aku, CIMOK kt Batu2 sbb ktaorg nak gi Merotai sbb kwn sekampus ktaorg bertunang.. jaoooohhhhhhhh lah aku drive.. pencapaian ni... lebih kurang 18KM dr Bandar Tawau.!! x sangka aku.. hehehehe... apa2 pon TAHNIAH buat YANTI sbb dah di 'ikat'...


[ Sempat lagik~~ ]


[ Tahniah YANTI! ]

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

1 Response to "2nd & 3rd Syawal .."

  1. farish H says:
    September 30, 2009 at 2:44 PM

    slmt hri ry winn meriah la raye..cntek da blog hehheee

Related Posts with Thumbnails