Holiday : PART 2



25.12.2009



* Tepat pukul 1600 landing kt Sultan Hasanuddin Int. Airport Makassar ... fuh.. turun jak trus cop passport kt imegresen.. so panjang barisan sbb satu kaunter jak yg buka.. huh?!





[ bru smpi ni.. b'bris plak tuk cop passport ]



* Pastu g screen brg SEKALI LAGIK! time ni segala kotak2 di buka tuk inspection.. hrmm..!


* Pas dr airport, ktaorg g menziarahi pusara nenenda terchenta.. pastu balik rumah..


* Malam plak xdak aktiviti.. trus tidur..






26.12.2009




* Hari xda apa2 aktiviti.. selain....... MAKAN + TIDUR!!! hahahahaha~~ Makassar sgt panas okeh!!! lol ...









27.12.2009




* Pagi jam 0700 g Tanjung Bunga + Pantai Losari.. aku x gi sbb penat... gagagagaga~~





























* Ptg pulak, jemput Abah dr airport.. hehee... dan.. membawa SURPRISE!! jeng!! jeng!!!


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

-----------------> DSLR kuuuuuuu.. NIKON D3000 .. wawawawawa...!!!! kira * late-present * la ni yeeeee... wohOoooOOOoo!!!
















[ Yeay! Thx Dad!! ]








28.12.2009


* Hari ni plak ada kenduri kesyukuran kt rumah.. ye la.. atuk sebelah mak bru balik dr haji.. huhu





[ Air - airan ! ]






[ Sekitar majlis berlangsung! ]














[ Antara FAMILY yg hadir! ]





* Petang plak, ktaorg gi Fort Rotterdam atau lebih di kenali sbg Benteng Ujung Pandang... seruuuuuuu dechhhhhhh!! buat photoshoot pelbagai ragam.. ye la, test cam baru.. gagagagagagaa~~



* Benteng Ujung Pandang ni di bina pada tahun 1545 oleh Raja Gowa untuk pertahanan perang .. ---> ni je yg aku tau.. hukhuk..!



















































29.12.2009




* Yo!! Hari ni g TRANSSTUDIO MAKASSAR!! tau tak, ni satu2 nya INDOOR THEME PARK terbesar kt dunia tau!! huhu





* Smpi je kt Trans lebih kurang jam 1100 camtu.. trus beli tiket.. IDR100,000 sorang.. di sebabkan ktaorg suma ada lebih kurang 20 ++ , harus la membayar sampai berjuta2.. kakakakaka...









* Dlam Trans ni mmg sgt2 besar okeh... ada lebih 50++ permainan.. sgt mengujakan.. paling siok, Jelajah & Spongebob 4D!! wowowowowo!!!!












[ Spongebob 4D! Best! ]







[ Jelajah! Superb! ]














* Lebih kurang pukol 1530 plak, ktaorg keluar sbb kelaparan, lgpun penat dah berlari kesana-kesini kt dalam tu.. hehehe..


* Masa tgu VAN jemput ktaorg tu, tiba2 terlihat kereta PROTON GEN2.. pewiiittt~!!





[ Pose jgn x pose, walaupon tepi jalan sajork! hahahaha ]









[ Bangganya! ]





* So, apa lagi.. hantam makan BAKSO la!! wawawawawawa....






[ Ha! Amik ko.. !! Ramai gilak! ]








* Ziarah - menziarahi sedara mara ;














[ Cousin & Nephew! ]





30.12.2009






* Hari ni pulak, smbung menziarahi sedara-mara yg ada kt cni.. fuh! penat jugak.. dah la jalan sempit, pastu panas pulak!! alahai!! MINTAK AMPUN!!

































* Dah agak2 petang tu, ktaorg gi Mal Panakukang.. makan kt cni.. wah, tetiber nampak KFC.. so, apa lgi... huhuhuhu


* Tp KFC kt cni pelik, nak tau kenapa??? Sila lihat ye :







[ yg berbungkus itu NASI ye... huhu siap ada bergedil lg! ]













[ sgt serius okeh? hahahahahaha~ ]






31.12.2009






* Malam ni, malam tahun baru.. so smbut kat cni.. pasti meriah...!!



* Hari ni plak, ktaorg gi satu tmpt rekreasi khas tuk keluarga, Bantimurung.. huhu.. perjalanan agak jauh jugak.. sbb dia kt hutan.. so berjam2 jugak la perjalanan..


* Smpi jak, wah!!!!!!!!!! mmg cantek.. masih terpelihara kehijauannya.. dan yg best sekali adalah... AIR TERJUN!!!!!!!! tp, syg sekali, x dapat nak mandi sbb hujan renyai2.. huhu..





[ Pintu masuk.. ]


* Gambar2 :





























* Malam plak, ada acaran panggang - memanggang ikan!!!!!! huhuhu..


* Tepat pukul 0000, bunga api2 berterbangan di mana2, mmg mengasyikkan!! bak kata org sana, "ASIK SKALEEE"!!!





















1.1.2010






* Dah lebih kurg seminggu rasanya kt Makassar ni, dah tiba masa tuk balik... huhuhu...




















* Flight ktaorg pukul 1650 ke KL, huhu.. dah tiba masanya tuk shopping smpi tak hengat kt KL!!!!!! yeay~~~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!






[ Hurmmmm~~!!?? ]













P.S : Jumpa lagi ya... Holiday : Final Part kt KL dgn tema , SHOP TILL YOU DROP!!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

2 Response to "Holiday : PART 2"

  1. zila marsden says:
    January 8, 2010 at 11:18 AM

    saya sangat jeles melihat gift dr ur dad yg sgt cool itu ya...nmpk nya saya jg memerlu kn satu..=)

  2. we~win says:
    January 8, 2010 at 7:27 PM

    huhu...



    saya juga sgt teruja ketika mendapatnya.. x sangka my dad akan membelikannya.. huhu

Related Posts with Thumbnails