Eastern Plaza : the BIGGEST shopping mall-soon-to-be in TAWAU..


(Geng2 yg gi...huhuhu)


(niza pilih belt..kt salah satu outlet dlm EP)


(view from 3rd floor..)


(Servay Jaya..)


(Eastern Plaza..)


(Servay Jaya from outside..)


(Kuhara Apartment)


(Kesesakan lalu-lintas...)


hi semua...hari ni nak crita skit pasal esatern plaza,TAWAU yg pre-opening ari ni...

so,ari ni sbnrnya rancang xnak buat apa2,nak duduk rumah jak..so dalam pukul 10am camtu,my friend text me yg dey'all nak g Estearn Plaza(EP) today,sbb ada pre-opening ngn opening salah satu outlet dalam tu,Servay Jaya...dgn semangatnya aku pon nak ikowt sekali...

dalam kol 12.30pm camtu dey'all pun ambil aku kt rumah...ktaorg gerak g EP kol 3.30pm,tgu officehour abes la...kerja la katakan...smpi jak perkarangan EP tu,fuh!!bukan main lagi jalan jem...biasa la org tawau,ada jak apa2 opening shopping outlet,mesti ramai,lebih2 lagi kalau ari pertama,biasanya jual murah..

kmi pon decide xnak parking kt dalam,sbb jem sgt,kalau nak tunggu la,jam 6.30 kot bru dapat masuk...dlm jalan nak g EP tu,lalu gak la
Kuhara Apartment,bru la nmpk apartment yg di bina ber'abad' lamanya..hehehehehe...

sejak pembukaan giant oktober lalu,EP adlh pusat beli-belah yg terbesar(setakat ni..) di tawau..sebelum masuk EP tu..byk sunggoh expectation ttg EP,mesti grand..huhuhu..ala2 centre point,kk tuh...tp,bila masuk..kwang3x...

masuk jak,mata di sajikan dengan limpahan lampu lip-lap yg tergantung sana-sini..pas tu ruangan kat tengah2 tmpt promosi brg2 jual murah oleh Servay Jaya.ermm,tak la seperti yg aku jangkakan..tp,so far..ok la...

trus ktaorg pun carik la Servay Jaya tu kat mana..sbb tu jak pun outlet yg buka..yg lain ada gak la yg buka macam outlet Carlo Rino,Bonia,Polo,Body Shop and etc..

dalam servay ni la yg banyak org...ermm,dalam 3 tingkat jugakla Servay Jaya ni,EP pon sama,3 tingkat..tp ada tigkat bawah tanah untuk food court...dalam perancangan,EP ni nnt akan buka pusat boling...ngn cinema...kmi pon tinjau la sekeliling Servay Jaya tu yg di war-warkan menawarkan harga murah..tup..tup..sma jak harganya..mcm Servay kt bndar...

abis tinjau2 kt dalam servay,kmi pun tinjau2 kat EP ni,dari tingkat atas smpi la kt bwh...dalam 40% jak outlet2 dalam ni yg buka,yg lain x buka lagi,dan ada jugak yg kosong dan untuk di sewa...kalau dah penuh nnt,mesti EP ni jadi pusat penduduk tawau membeli-belah..dalam jalan2 tu,ada la jugak kwn aku beli brg,belt...murah jak..huhuhuhuuhuhuhu..

dengan adanya EP ni,salah satu langkah untuk menyenangkan lagi penduduk tawau membuat pilihan terhadap brg2..

p/s : ingatkan adalah McD kt dalam ni..huhuhuhu..hampeh...



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

4 Response to "Eastern Plaza : the BIGGEST shopping mall-soon-to-be in TAWAU.."

  1. ed yidrusz says:
    January 3, 2009 at 11:32 PM

    wow..
    EP tu dkt mana win..??
    area mana..??
    Never heard bout this b4..

  2. mysugarland says:
    January 4, 2009 at 3:38 PM

    Tagged u!! :) Go to:

    http://mysugarland.wordpress.com

  3. we~win says:
    January 4, 2009 at 6:36 PM

    EP tu bru buka..dkt takada..tu la ko kan jarang balik....nnt kalau ko balik sii.dtg la...

  4. ღ~n0n0i~ღ says:
    January 8, 2009 at 5:56 PM

    ohh..buka suda ka EP,win?
    hehee :D:D
    aritu masa blk tgk2 dari jauh jak ni..
    best la kan kamu shopping2 pasni

Related Posts with Thumbnails