KL.. here i come... [ Part 1 ]

[ 23032009 - MONDAY ]

hiks.. hari ni g kl.. flight pukul 5:50pm from Tawau,tp ktaorg dah reach kt airport 2 hours before.. hahahahaha.. dah biasa kot ngn airasia dan terawal plak..

So abes check-in, aku ngn kazen aku g lepak2 kat restoran near departure hall.. sambil2 tu leh online gak ... tepat kul 4:20pm ktaorg gerak g masuk departure hall and masa check kastam tu berlaku la insiden berikut ;


Pegawai Keselamatan : Sila buka sweater dgn topi encik
Aku : ok.. ( sambil membuka sweater ngn topi )
Pegawai Keselamatan : Tiket encik..
Aku : ( memberi tiket.. sambil pegawai itu 'meraba' keseluruhan badan aku..geli uols.. )
Pegawai Keselamatan : Terima kasih encik..


Aku pun g la ambik brg2 yg tlah di scan, pas tu dgn 110% konfiden aku berjalan terus ala2 model catwalk.. tiba2!!!!

Foreigner : Excuse me!!!!!! ( berteriak x hengat.. satu airport boleh dgr.. telinga ku pun berdesing.. hahahahahaha)
Aku : Yes??
Foreigner : I assume this luggage is yours?? (sambil menghulurkn beg laptop aku.. )
Aku : YA ALLAH!!! iya..iya ni beg saya ... trima kasih .. (lupa u'ols dia tu x pandai cakap melayu.. malu nya aku.. )
Foreigner : Okay.. ( smbil senyum kat aku.. )
Aku : Thank you very much!!


Apa la aku ni,brg penting pun aku boleh lupa.. hahahaahaha... nasib la ada pelancong yang iras2 "TYRA BANKS" tu menolong.. huhuhu

Ok.. tu first incident.. insiden kedua plak masa dalam flight... *teett*...time ni mmg sengal + geram.. well secara kebetulan ktaorg satu flight dgn rombongn persindangan UMNO... u ols tau tak masa dalam fligt itu.. adalah sekumpulan macik & pacik yg ketawa terlalu over dan agak melampau.. sakit telinga aku.. selama penerbangan 3 jam tu ha!!! sengsara aku..




[ camni la kot dia gelak ]




[ tgh tgu beg ni.. huhuhu ]


Sampai jek kat KLIA.. satu problem lagik.. pacik yg supposed to pick us up, surprisingly didnt showed up.. mak aih!!! last2 call pacik tu, dia suh ktaorg g Putrajaya, so nnt dia amik ktaorg kt sana... so, our option was either KLIA Xpress or KLIA Transit.. selepas bertanya sakan kat workers kat situ,.. akhirnya ktaorg nek KLIA Transit jew..




[ err.. should we use klia xpress ?? hahahaha ]




[ klia transit .. yeah.. ]

Dlm klia transit tu smpt lagi aku melelapkan mata akibat kepenatan ala2 amazing race kt klia & sbb suasana dlm plane yg macam pasar ikan,x ble nak tido.. smpi kat PJ plak, nak kol pacik tu ambik ktaorg.. dan uols.. hp aku mati, so terpaksa pusing2 kat stesen PJ tu carik plag... nasib ada... huhuhu

Smpi jek pacik tu ambik ktaorg pakai TEKSI EXCLUSIVE lagik.. wah.. wah.. hahaaaa.. kmi trus g BANTING.. tido kt sana esok bru tido kat KL ..


P.S : penat gilak ari ni ....... ZZZzzzZZZzz...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

3 Response to "KL.. here i come... [ Part 1 ]"

  1. Niza says:
    March 24, 2009 at 11:52 AM

    wa...bolehnya ko lupa mo speaking sama pelancong tu...hua hua hua...eeiii, knp jgak d suruh bukak sweater tu? terlampau besar kali d tgknya ko...selama ni aku pakai sweater nda pn d suruh bukak...raba2 tu iya la....hehehehe

  2. rizz says:
    March 24, 2009 at 8:17 PM

    win dtg kl ya hehe leh la jupee hehee

  3. we~win says:
    March 25, 2009 at 1:08 AM

    niza : tu la aku heran .. aku kan pakai sweater yg besar tu..

    rizz : a'ah kt kl la skrg ni..

Related Posts with Thumbnails