Weekend UPDATE!!!

Wow...ari ni aku bangun awal sbb nak kena buat 'spring-cleaning' kat rumah..hehehehe...ari ni kan ahad,so usually kan seminggu skali buat spring-cleanig..huhuhuhuhuhu..

Pas tu dah abes semua ceruk rumah di bersihkan,adik aku pon pulang dr "Pasar Minggu" and bring back along a small-cuddly-creature,Hamster...cute nya!!!!

Actually,the main reason my sis bought the Hamster isn't to be as our pet or something,but for some school project and bla..bla..bla...hahahahahaha..*lucu plak skrg ni,ada plak projek skolah main binatang2..hehehehehehehe*





[ the HAMSTER.. ]




[ malu kot...*hehehehehe* ]

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Tepat jak jam1 ptg tadi,Niza ambik aku kat rumah and then ktaorg g amik dua geng kitorg,Salihan ngn Afni...accidentally plak aku ngn Niza pakai kaler hitam ari ni...so,plan punya plan,nak g tgk wayang ngan makan2,ya la weekend kan,boring plak duk rumah...

Ktaorg pun pegi la panggung tgk main crita apa,first tu nak tgk Bride Wars,skali tgk Pink Panther 2 pun mcm syok gak...*sbb ada Aishwarya Rai belakon dlm crita ni..make it more excited to watch*..tp crita tu start pukul 3:45pm,ktaorg pun booking jak tiket dulu dan ktaorg pun g la karaoke...sbnrnya nak g karaoke ni x di rancang pun,di sebabkan Afni ni yang mau betul g menyanyi,kami pon ikut jak la...*huhuhuhu*




[ The Cast ]

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Sampai kat Pusat Karaoke tu,MTV city kot namanya,ntah la.....tempat dah full la pulak,last2 ada pulak tempat kosong tapi V.I.P la,so kmi pun tanpa ragu2,trus rembat jak la...dari xda buat apa...

The V.I.P room was quite big and comfy as well...lucky for us to got that room...hahahahahahaha...

Ktaorg rent for an hour,jadi apa lagi melalak la dalam bilik tu sampai abis masa..Fist tu,cari punya cari lagu,last2 tgk suma lagu dia x update sangat,lagi2 english song,it's 2 years back songs..omg...

Apa2 pun rugi plak kalau x 'menyumbangkan' lagu,so aku pon decide nyanyi la lagu N'sync - This I Promise You ngn lagu Aku Bukan Untukmu - Rossa..lagu ni duet ngn Afni..*suaranya memang sedap*




[ LUAS... ]




[ ada DISCO-BALL lagik... ]




[ our-singer's.. ]




[ aku & Niza ]


Lebih kurang pukul 3:15pm,ktaorg dah keluar dr pusat karaoke dan trus gi pawagam sbb schedule the movie should start at 3:45pm,nnt rugi plak masuk lambat kan...

--------------------------------------------------------------------------------------------------




[ Star 1 ]

Sampai kt pawagam trus g beli tiket yg dah di booking...masuk dalam dan terus men'selesa' kan diri dan hampir tertidur...hehehehehehe...

Filem ni mmg best dan byk komedi2 spontan dari teraju utamanya,Steve Martin yang mmg sempoi abes dgn muka yang tak-boleh-blah...di tambah pulak dengan pelat France yg berbahasa ingris..memang sesuai sangat..

Kehadiran Aishwarya Rai dalam filem ni manjadi salah satu tarikan,dan dia memang berbakat dalam lakonan dan mampu memegang watak pro-kontra dalam crita ni,di mana watak beliau,Sonia yang merupakan dalang dan pencuri dalam cerita ni...

Ada jugak babak-babak yang agak membosankan dan hampir tertidur di buatnya,walaubagaimanapun,overall cerita ni memang best,apa lagi lokasi penggambaran di kota Paris yang indah itu...




[ hahahaha..time ni Inspector Jacques Clouseau menungang langgang kan sebuah restoran kat Rome ]





[ pen yang memang berguna sbb dapat detect gelombang mikro,beli kat e-Bay je katanya..hehehehehehe ]

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Abis ja tgk crita tu lebih kurang oukul 5:15pm,perut pun bergendang kencang,lapar la pulak..kmi pon semua gerak gi makan kat Sabah Chicken Rice..x pernah pun makan kat sini,ni 1st time...




[ luar restoran ]

Memang lapar gilak dah ni,so aku pon pesan Nasi Goreng Seafood ngn Chinese Tea..yg geng lain pesan kuetiaw ngn nasi ayam..tunggu punya tunggu..jeng...jeng..jeng...makanan pun sampai..




[ Nasi Goreng Seafood...sebelum di lahap kan..hehehehehe ]




[ licin...x baik membazir tau...hahahahahaha ]

Alhamdulillah perot pun kenyang...huhuhuhu..jam pun dah menunjukkan pukul 6pm..so ktaorg pon decide balik,antar Afni & Salihan..

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Aktiviti hari ni x sampai situ jak,aku & Niza pun gi ke Eastern Plaza pulak,alasannya mau membeli roti konon,last2 terbeli plak yang lain..hehehehehehe




[ gambar bangunan E.P dari luar... ]




[ masih kosong lagi... ]


Pusing2 kejap kat E.P ni,mana la tau ada outlet2 baru yang di buka..tp setakat ni dalam 30% kedai yg buka dalam ni..ok la,still baru lagi kan...hehehehehe..

Pas tu kmi pon gerak balik rumah...smpi rumah dah dekat pukul 7:30pm dah...

Free Signature Generator

--------------------------------------------------------------------------------------------------


P.S : mmg penat hari ni.....thanks Niza sbb blanja ktaorg MAKAN...hehehehehehe



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

4 Response to "Weekend UPDATE!!!"

  1. Niza says:
    March 2, 2009 at 8:23 AM

    pnjgnya review mu...bagus2

  2. we~win says:
    March 2, 2009 at 9:35 AM

    niza : biasa la..boleh jadi editor sda aku ni..huhuhu

  3. rizz says:
    March 2, 2009 at 7:50 PM

    alala betsnya die jejalan hehee..pink penter tu klka kan..cntek la dikk ko nye hmster huhu

  4. we~win says:
    March 2, 2009 at 8:13 PM

    rizz : huhuhuhuhu..thanks...korang pown apa kurangnya,buat perjumpaan bloggers lagi...

Related Posts with Thumbnails