Suka-Duka Hari Ini...


Yo wassup-wassup...eh....

Hari ni bersamaan Rabu,11MARCH2009..huahuahua...merupakan ari bersejarah..(setakat ni..)..

First thing in the morning,jam 7.20am,gerak gi I.M...biasa lah perkara yang aku dah sering lakukan since bulan Januari lagi,iaitu beajar memandu..haahahaaaaha....

Sampai jak kat I.M tu,abg yang ajar aku tu xda la pulak,so tunggu punya tunggu,ada lah sorang kwan abg tu(aku kenal gak la..) suh aku cari kereta dan blajar sendiri..hihihihihi..bes la konon...





[ muka konfiden ... ]





[ sebelum 'tragedi' ]


Aku pon macam biasa buat la rutin2 macam parking,3 penjuru,naik-turun bukit pas tu pusing2 I.M tu..bla...bla..bla..last2 aku gi la tmpt yg aku x biasa training,so dgn cnfident yg tak hengat,aku pon cuba la route tu yang banyak selekoh dan belok2 nya..last2..BAM!!!!!!!!!!

Waits...apa tu..??!!!aku just tgk jak dari cermin tepi,nampak mcm xda apa2 damaged,so aku pon jalan2 jak la mcm biasa...pas tu aku lalu dpn pejabat I.M tu,semua orang tgk kereta aku,aku pon heran la,napa dorang ni???

Pas tu adalah cikgu kat situ bagitau yang tayar depan sebelah kiri dah pancit...oooooh...patut la kau drive slow jak..panik gila aku time tu..trus aku kol abg yg ajar aku tu and then tukar tayar..naseb ada tayar spare...ni mesti pasal aku langgar bahu jalan masa kat selekoh tadi...kwang3x...malu siot!!!ramai org tgk!!hahaaaaahaaaaa....





[ kwang3x... ]


Eheheheehehe...pengalaman mengerikan tu..huhuhuuhu..pas tu habis jak tukar tayar,trus g bandar,sbb lesson drive dah abes..smpi jak di bdr trus g Jabatan Imigresen kat Wisma Persekutuan tuk bereskan bayaran pasport..masok jak kt imigresen tu..mak aih!!!ramainya org..langsung xda space nak duduk..aku tgk jam baru pukul 9.2oam..ingatkan aku awal,rupanya ada yg awal lagi..last2 nombor aku kena panggil,dah bayar pas tu pegawai tu ckp suh dtg pukol 11:30am amik pasport yg dah siap..




[ crowded.. ]


Masa dtg amik pasport ni la yang ala2 hujan turun tak henti2....pas tu tambah lebat...naseb la aku membawa payung yang besar...semangat jak aku meredah hujan2 itu utk mengambil pasport ku yg dah siap..yeah!!!





[ hujan ]









P.S : the moral of the story....BE CAREFUL!!!!


Free Signature Generator

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

7 Response to "Suka-Duka Hari Ini..."

  1. i.am.mayrie says:
    March 11, 2009 at 5:22 PM

    win, lucuuu. mmg lucu la tym blaja keta. aku dlu lgi truk. smpi lnggar tiang masa blaja parking. skrg ni nama ja ada lesen. tp aku tkut mau drive. klu nnti ada keta sndri, aku mau modified mcm keta blaja tu. ada stering tmbahan di sblh. ehehehe. :)

  2. we~win says:
    March 11, 2009 at 6:28 PM

    waahahahaha...

    bagus tu mayrie ko langgar tiang jak..aku ni sampai telampau pusing tu stereng sampai telanggar bahu jalan..and then pancit..

    hahaaaaahahaha...

  3. sweet-girlicious says:
    March 11, 2009 at 8:30 PM

    hehehheh...best la ba tu..at least ada juga pengalaman ko kan..ehhehehhe

  4. rizz says:
    March 11, 2009 at 11:24 PM

    hehe bese la mse g drivin skull mmg mcm2 prob kan.haha teringat lak..:p

  5. we~win says:
    March 12, 2009 at 12:40 AM

    fion : mmg pengalaman berharga..and from now on i'll always remembered myself to be carefull...

    rizz : yup...eeee...ye la,beginner..mmg mcm2 prob..apa2 pun,always learn from a mistakes..

  6. dja... says:
    March 12, 2009 at 2:11 PM

    win..ko nda sedar tyr keta pnct??
    melampau la 2..xpa,ko ikut motto ku thun ni..when there's a will,there's a way..

  7. we~win says:
    March 12, 2009 at 4:53 PM

    dja : ya ba mmg x ku prasan..serius..huhuhuhu

Related Posts with Thumbnails