: Cuti2 Malaysia - KL : Episode 1


















































Hye semua...hari ni,16/12/2008 adalah hari paling besh...sbb apa...kami satu family ngn kazen2,macik2 skali pegi bercuti2 ke Kuala Lumpur untuk 6 hari..huhuhu..lama rasanya tak pegi 'segerombolan' macam ni,last pun masa trip pegi Bali tahun 2005 kalau x silap...excited gila nak tgu hari ni for the past 6month(i guess)..

So,pagi2 lagi kami semua bersiap seawal pukul 7.30am dan berkumpul kat rumah aku around jam 8am dan bertolak ke airport..sampai kat airport lebih kurang pukul 8.35am(awal jugak tu..sbb flight ktaorg pukul 10.30am)..masa kitaorg smpi tu,x ramai lagi orang,so trus g check-in barang2 semua sekali..ingat kan brg ktaorg ni excess,ye la,semua ada 11 bag ngn 3 kotak..tup..tup...x pulak,hampir2 lagi lebih,kalau tak melayang duit kena bayar excess-baggage.. Ermm..pastu,tiba2 terfikir pulak nak beli untuk express-boarding(airasia) untuk pulang-balik nnt,ya la,kami kan ramai,around dalam 19orang gitu..(ramai kan....hehehehehe..)jadi senanglah nak organize nnt,memandangkan ada budak2 kecik yang ikut..takut pulak hilang nnt....

Ha!!!masa kena panggil utk boarding tu,ni ada cerita malu+geram kat abang yang menjaga untuk express-boarding punya line..first2 tu,ktaorg dengan tahap confident yang tinggi trus la berbaris kat line tu..tiba2 abg tu dtg bagaikan 'batman' ntah dari mana ntah..trus menyergah kami dan cakap lbh kurang camni "Express boarding ka??"(smbil merampas tiket kat tangan salah sorang kumpulan kami...sungguh x sopan langsung)..pas tu bila dia tak tgk sebarang tanda kat tiket tu,(sepatutnya ada sticker warna merah di tampal kat belakang tiket tu menandakan express-boarding) trus dia mcm org kena rasuk,cakap dgn nada tinggi.."Kalau bukan express,berbaris belakang!!!"..mengucap pjg aku...melampau jugak abg ni,xtau sopan santun ke bang oi..yg ko teriak tu makcik yg lebih tua dari ko...menyampah aku...pas tu mak aku pon trus cakap yang semua sticker merah tu dah ada di cantum kan dalam satu borang...hahahahahahahahah,baru abg tu diam dan terus berlalu(malu kot..dan hampir membunoh diri...hahahahahahahahaa)...fuh!!!chaotic sunggoh!!

Sampai kt kapal tu,boleh la pilih tempat sesuka hati sendiri..yes...yes......dalam plane tu ramai jugak la org2 yg aku kenal aku jumpa...tak sangka2 jumpa classmate masa f4&f5,Fitri....lama x jumpa..hampir 6 taun rasanya...

Tup..tup..tidor punya tidur..smpi la kat LCCT dalam pukul 1.40pm..dan macam biasa la menunggu brg keluar...punya la lama...pas tu,ambik 2 van dari LCCT pegi ke tempat penginapan kami kat LEGEND HOTEL..dalam perjalanan ke LEGEND HOTEL tu,sempat jugak la aku tidur w/pun kejap jak..hehehehe...jem jugak jalan..smpi kat hotel dalam jam 4pm camtu..sampai kt hotel tu pulak,satu masalah lagi,ingatkan brg ktaorg ilang,sbb mat-bangla yg jadi bell-boy kat hotel tu hilang masa ktaorg g lobby,ingatkan dia ikut kat blakang..aku pun dgn tanpa rasa ragu2 trus la menanya sorang mat-bangla lgi yg jadi ala-ala sekuriti kat situ,punya2 la aku beriya-iya menerangkan dalam bahasa melayu,last2 dia x paham pulak...adus!!!nasib ada info counter berdekatan..fuh!!nasib...and then my father call and told us that our room at 31st floor,that is an apartment...

Sampai jak kt bilik tu,mcm jakun aku trus la round2 kt apartment tu,tinjau2 sikit..ada 3 bilik,3 toilet,1 dapur and living room...ermm..selesa jugak la...pemandangan pun boleh-tahan cantek!!..Tanpa perlu berehat lebih lama kmi semua pun terus menuju ke shoping mall yg berdekatan,The Mall,untuk makan...lapar gila!!!!!!!!!!!!!Pas makan tu,apa lagi,pusing2 la smbil shoping2 sket....

Malam pulak aktiviti x byk sbb semua nya penat dan tidur...aku,adik aku ngn kazen turun la sendiri kat The Mall tu untuk beli brg2 kat WATSON dan g McD....ermm..xtau lagi apa la rncgn tuk esok pagi.. Hari ni mmg penat gilak!!!!!!!!!!!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

5 Response to ": Cuti2 Malaysia - KL : Episode 1"

  1. Cahaya Bulan says:
    December 17, 2008 at 8:11 AM

    salam.. wah! best2.. lucu pun ada.. hehehe.. bangla sana mang nda phm bahasa melayu.. sikit ja yang dorang tau cakap tu.. aku cari ikan pun susah win.. hahaha.. satu family pigi? cool! best tu jalan ramai2.. hm.. keep us update ya! (^_^)

  2. we~win says:
    December 17, 2008 at 9:08 AM

    ya...ya...nnt aku update ari2 jugak tu..huhuhu...mmg blur jgak la ngn bangla kt cni...ingatkan paham..wawawawawa...

  3. yanti mourinho says:
    December 17, 2008 at 10:08 AM

    win,
    tak nmpklah tulisan nye...susah nak baca...whatever it is am sure you are having a great time!! ;)

  4. we~win says:
    December 17, 2008 at 10:20 AM

    hahahha..sori la miss...episode 2 nnt bagi terang sket tulisan dia..huhuhu...semalam penat sgt,smpi lupa nak edit..trus upload jer gmbr tu..huhuhu...keep on following yer...thks..

  5. aidah says:
    December 18, 2008 at 1:33 PM

    wah...bestnya ko pi kl lg...jd masuk tahun ni brapa kali suda ko ke kl?ntah la air asia tu kalau ya pun mau charged trlebih bagasi...bg la kelonggaran kan kamu pi reramai tu...apapun jejalan sana mmg best kan?Tp aku keboringan suda...apa yg aku suka tu makan sushi king...kk dan kl punya sushi king sangat la bbeza...kalau kl tu pelayannnya tgk kita makan sampai segan mau tambah tp kk...mau pesan air pun lambat...huhu...selamat bercuti wiwin...

Related Posts with Thumbnails