KL : Episode 3 = Shop Till U Drop!!!














GAMBAR : 1) posing depan JAKEL
2) duduk @ escalator THE MALL
3) cantik ka
4) kebuhsanan yg teramat!!
5) tgk2 tudung @ JAKEL
6) bgnan JAKEL
7) posing dlm tren
8) tekun ke??atau lakonan semata-mata..hahaah
9) laluan,,,,
10) mkn dlm periuk??
11) brakfast @ legend
12) kepenatan..pulang dah ni...

Hurm...skrg jam 11.31pm..lambat pulak update blog...aku pun baru habis mandi...wah!!!hari ni mmg hari paling penat..sbb dari jam 11pagi smpi jam 10 pm jalan terusssssss......huhuhuhuhu..aktiviti utama hari ni adalah SHOPPING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hari di mulakan seawal 6pagi..(masi gelap oh...)...hari ni giliran aku,kak epi ngn adik2 ku g breakfast kt hotel...so,paksa la mandi awal,nasib ada cold-hot water kureng sket sejuknya...muahahahahaha...pas tu kmi pon turun la dan trus menuju ke restoran kat lobi(9th floor..) dan makan lar..(lapar oh...!!)..aku pun harus la merasa semua makanan yang ada...huhuhuhu..dari nasi lemak,mee goreng,roti(pastry),yogurt...dan jus buah-buahan....hahahahaahahaha...kenyang gila...around pukul 9pg kmi naik balik ke bilik..dan hari ni ktaorg rancang nak gi masjid india lagi..kemaren x sempat nak round semua..lagipun x beli kaen lagi...

So,kmi bergerak ke masjid india dalam pukul 11pg(bdak2 kecik tinggal kt bilik..susah nak control..hihihihi)..kmi pun pakai public-transport iaitu,LRT...hehehehe..mcm kemaren....alih2 smpi stesen masjid jamek trus menuju ke masjid india dan shoping kaen..

Masa kt masjid india,tmpt pertama ktaorg pegi,JAKEL..kt sini byk gila kain smpi mencecah harga RM20ribu!!!huhuhuhu..ada jugak kaen mahal gilak...kt sini la makan masa paling lama,lebih kurang dua jam jugak lah shopping kt sini..aku punya la penat-payah menunggu...huhuhuhuhuhu..ermm..byk jgk la shopping kaen kt sini....

Dalam pukul 2pm camtu,shopping kaen pon abes dan kmi neralih ke gerai berdekatan tuk makan tghari...aku x makan,masih kenyang lagi..(makan byk masa breakfast tadi..)jadiey,minum je la...kalau ikut rancangan,pas dari makan tu trus nak g BB,tp singgah la pulak kt kedai kaen tepi2 jalan tu..huhuhuhu..tp nasib kejap jak..hahaha..

Masa nak g BB(Bukit Bintang) ktaorg bahagi dua kumpulan..satu kumpulan naek teksi,satu kumpulan naek lrt/monorail...harus la kmi yg muda-remaja ni yg naiklrt/ monorail...dalam jam 3.30pm tu,group ktaorg g stesen bandaraya(dekat SOGO),amik tren kt situ dan g stesen hang tuah,pas tu dari stesen hang tuah amik monorel g imbi..ermm..first tu bingung jugak route2 nya..last2 ok pulak..senang ja rupanya..

Sampai kt Times Squares(IMBI),aku pun terus la shopping beli baju Dr.Cardin,kt situ aku jumpa kwn aku..dia la yg bawa ktaorg jalan2 kat BB(thks ya said!!)..pas tu on the way g PAVILLION tu ktaorg secara tak langsung kmi melalui Sungei Wang Plaza,Lot 10..ermm..boleh tahan..baju pon cantik2..Dalam pukul 4.20pm camtu smpi kt Pavilion.kt sini aku adalah shopping2 cket...sebelum tu tinjau2 harga dulu..harga boleh tahan mahal jugak..byk brg branded kt sini..aku beli jeans(PullNBear..kalau x silap),sandal(REEF)...pas tu jalan2 lagi smpi la pukul 5.30pm camt..baru la kmi beransur ke Sungei Wang...kt sini aku adalah beli baju sehelai-dua...murah geng!!!hahahahaahahahaha.....

Pukul 6.30pm tu kmi pun beransur pulang..amik route mcm tadi..ha!!kt sini la punya la ramai org naik monorel tu(tak boleh blah...!!)..smpi tolak2 gitu...takut jugak,mana la tau ada pencopet...wawawwa....sandi...nasib la masa kt stesen hang tuah tu x ramai sgt org..so masa masuk tren tu selesa la sikit...dapat duduk la instead berdiri...fuh!!penat gila ari ni...sakit kaki aku...kerkerkerker...Smpi hotel tepat pukul 7pm...penat belum lagi hilang,pas tu g THE MALL lagiey..mcm semalam..

Kat situ shopping baju macik2...penat........ingat pas tu nak makan malam..tp tutup pulak dah..(awal pulak..baru jam 9.30pm..)..so,kmipun beransur pulang hotel..tp aku ngn adik kau melencong g McD..makan kat situ(hehehehehehe!!)..kt sini pulak aku geram..nama jak fast-food..masa tgu makanan tu punya la lama.....................aisehmen,dah la aku penat+lapar lagi tu..mcm nak sepak je pekerja kat ctu,selamba giler dia lau-lalang kt situ dn layan pelanggan laen..nak jugak kau cakap bru nak gerak..ceh!!apa la!!!Mcm hari2 kemaren..PENAT!!!ok la..esok rncg nak g putrajaya....ok..c ya..



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

3 Response to "KL : Episode 3 = Shop Till U Drop!!!"

  1. Cahaya Bulan says:
    December 19, 2008 at 7:54 AM

    cool! hehehe.. adakah istilah shopping? hehehe rasanya istilahnya adalah pemborongan.. ahaha.. jangan mrh ya.. best2 jalan2 bli brg.. iya bah.. lawa kasutmu.. :)

  2. we~win says:
    December 19, 2008 at 9:19 PM

    wawawa..apa lagi kamak..borong semua kain..huhuhuhuhu

  3. ed yidrusz says:
    December 19, 2008 at 10:12 PM

    huhuhu..
    ada jugak nama ku ya..

Related Posts with Thumbnails