KL : Episode 2 = sEsat + haVoc + Chaotic ...













(Gambar dari atas: 1) aku & kak epi @ restoran org jawa kt the mall
2) balik hotel dari masid india..
3) hahahaha..habis sesat..
4) rehat sekejap kt masjid india..penat
5) posing dpn kdi tudung..
6) on the way g masjid india ni..
7) besar sungguh pokok krismas ini..
8) penatnya lah..
9) blur semua..depan SOGO
10) depan kedai kain...
11) berbelanja ria...
12) SOGO..
Masuk hari ke-2 dah ktaorg kat KL ni....huhuhu...dalam sibuk2 melihat keindahan bdr KL ni,ermmm..ternyata traveling ni mmg memenatkan..apa nya tidak kalau boleh setiap ceruk bandar KL ni di tinjau..hahahahhahaha...walaubagaimnapun,aku sempat update blog ni walaupon penat,uh...skrg ni pun duduk kt ruang tamu dengan berlatarbelakangkan hiruk-pikuk suara2 budak2 yang baru balik beli mainan...(nasib bawa notebook sendiri + broadband)

Erm...aktiviti hari ni 17/12/2008 mula jam8 pagi..actually,setiap pagi ada breakfast provide oleh hotel(ye la..dah byr mahal2,kalau xda breakfast tataw la...muahahaha)..tp 5org ja yg boleh pegi..dalam pilih-memilih tu,aku macam mau pegi tp malas la pulak,masih mengantuk yang teramat disebabkan kepenatan yg terlampau semalam..last2,macik2 yg pegi,kami esok je la...(tukar2 g breakfast jadi semua dapat rasa....) \

Pas tu,plan ari ni nak g masjid india...n the problem was..."MAU NAIK APA????"...o ya,Rapid KL kan sebelah hotel jak...apa lg,naik je la tren..kmi semua 16org bergerak seiring dan sejalan g sana...smpi sana satu masalah lagi...semua xda yg tau mcmana prosedur nak naik tren..hahahaha...nasib ada kazen ktaorg yg tau..dapat la di ajar sedikit-sebanyak...aku punya iya jak masa dia explain tu mcmana nak beli tiket smpi la nak balik semula kt PWTC stesen...OK!!boleh di urus...

Pas tu smpi kt stesen yang dituju,ktaorg g SOGO dulu,nak suvey2 brg..last2 tersasar dari tujuan asal(mau g masjid india sebenarnya dulu.)..dalam survey2 brg tu,alahai..megasale..punya la murah2 brg,ye la..skrg ni musim megasale..brg2 branded semua ada diskaun..hingga 70%(jom la dtg SOGO..mampos la promosi SOGO lagi..hahahahaha)..smpi kt SOGO jam 10.05pagi...masuk dalam SOGO tu,tanpa ragu2 lagi makcik2 trus la tgk harga2 beg2 tangan...aku pun apa lagi,trus la meninjau habis satu bangunan SOGO tu,dari ground floor smpi la 5th floor...mmm..tersusun jugak,setiap floor lain jenis brg yang dijual...turun-naik-turun-naik-turun-naik...setelah 3 kali tawaf,aku g la balik tmpt persinggahan pertama kmi iaitu tmpt handbag tadi,rupa2 nya belum habis2 lagi pilih-memilih...wawawaw...lama jugak memilih tu...last2 adalah beli jugak,ya la,murah kan..hahahahaha...

Stlh habis ground floor di jelajah,semua bergerak ke3rd floor,bhgn menswear,kak epi beli baju POLO utk husband nya..murah la ada potongan 70%..(nasib la aku dah habis kuliah..kalau x,aku rembat jugak sehelai-dua..)..pas tu,g pulak floor tmpt baju budak2.ha!!!di sini la paling byk makan masa..sbb budak2 kan ramai..lepas selesai semua,perut pulak lapar...kmi pun keluar bergerak ke tujuan asal,MASJID INDIA..situ la kmi carik makan...(jalan2 cari makan gitoh!!)...tgk2 kain,last2 semua penat dan trus balik hotel...adalah jugk kmi ditinggalkan kt satu tempat,and all the 'mummy-aunt' g beli kaen2....pas tu dalam jam 3.30pm ktaorg pun beransur pulang..fuh!!!nasib la..mcm nak patah kaki jak dari tadiey..

Ok..and then remember balik tmpt ktaorg turun dari tren tadi...jadi pegi balik kt SOGO,naik dkt situ..huhuhu...sini lamasalah bermula..masa smpi kt stesen tu,aku pun pegi la membeli 14 tiket(budak kecik xyah tiket)..and then bagi2 tiket tu sorang-satu..ok pas tu,masa nak naek tangga tu,ada 3 tangga..kiri-kanan-depan...mana satu ya??ya ampun..tau apa yg kami buat??naiktangga kiri dulu..pas tu SALAH..naik tangga KANAN pun SALAH la(dh la tangga tinggi buakn main lagi)...pas tu tanya kt makcik2 yg jaga kt situ...macik tu dengan konfidennya cakap.."TANGGA DEPAN TU LA DIK".."OH YE KE..MAKCIK...SOWIE LA.."...nak ikut orang pun xda..mcm kami jak ni...nasib2 masa smpi kt atas tu tren pun dtg...(sempat jugak..naseb x sesat...)...

Smpi kat hotel dalam jam 4.10pm camtu,semua pun melepaskan kepenatan dengan tidurrrrrrrrrrrrrr...............yg budak2 ni..biasalah..main2 dgn teriak...chaotic sungguh apartment kmi tu...huhuhuhu....

Aktiviti malam x byk sgt..ye la,masalah transport..pas tu budak2 lagi nak pikir..jdi kmi pon decide g THE MALL ja...dkt kan..jalan kaki x sampai 10 langkah dah smpi pon...kt situ kmi semua DINER...makan kt tmpt sama masa 1st time ktaorg smpi KL...tgu ya episode seterusnya dalam EPISODE..cuti2 malaysia...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

3 Response to "KL : Episode 2 = sEsat + haVoc + Chaotic ..."

  1. Cahaya Bulan says:
    December 17, 2008 at 11:19 PM

    ya betull.. kalo mo sale yang gila2.. sogolah tempatnya.. ahaha! shopping sakan neh.. jeles plak aku.. anyway, sure u are having fun! :) aku tak pernah merasa naik rapid kl win sebab biasanya kalo jalan di kl, abang ku yang bawa.. skali skala tu tingin juga mo try pengangkutan awam.. macam best plak.. :)

  2. we~win says:
    December 18, 2008 at 10:17 AM

    iya ba kamak..best banget...huahuahua...ko di mana skrg?

  3. aidah says:
    December 18, 2008 at 1:35 PM

    alala...sesat ka?tp x apa kan kamu sesama jak...sesat pun pengalaman jg...hehe...

Related Posts with Thumbnails