HOLIDAY @ LABUAN


Hari 1 [19042009 - SUNDAY ]



[ tgu di panggil masuk ni.... ]


[ MH.. more than Malaysian Hospitality.... ]

Yerp.. ari ni ktaorg[aku, my mom, young. bro, kak mimi&family ] gi LABUAN.. actlly, ni holiday yg last minit plan.. tiket pun bru beli semalam.. hahahahaha.. me and my family bertolak dari TAWAU ikut flight pukul 2:30pm dan smpi kat KK pukul 3:15pm... flight ktaorg trus connecting gi LABUAN pukul 4:05pm, tp delay 20minit.. masa menunggu tu smpt jugak la tgk Adibah Noor ngn P.A nya itew.. she's quite nice & friendly too. hihihihi...



[ Balai perlepasan.. Gate A5 ]


[ Dalam flight.... ]


Tepat2 jam 4:30pm tu ktaorg suma, boarding dan terbang gi LABUAN.. smpi kt airport LABUAN plak jam 5:05pm.. kt situ ktaorg di jemput oleh pacik&adik aku yg mmg dah menunggu kat airport.. smpi2 jek airport tu, lapar la pulak..trus gi MCd...



[ MCd @ Labuan airport ]

Lepak2 kat MCd tu smpi la jam6pm... time ni smpt gak la pusing2 LABUAN[ eventhough i went to LABUAN 3 years ago for study purpose..still nak tgk bdr LABUAN..mana tau ada yg berubah.. hehehehehehe ]... pas tu ktaorg balik umah macik aku [kat LABUAN ni la..].. so malam tu plan2 la apa nak buat tuk esok ari...

--------------------------------------------------------------------------------------

Hari 2 [20042009 - MONDAY ]


Plan ari ni nak gi Pusat Air & Rekreasi Antarabngsa [ dah byk kali dah gi tmpt ni.. tp sbb nk show kt family punya pasal.. gi la...huhuhu ].. kat sini tmpt best adalah Akuarium a.k.a Muzium Ikan...


[ Check out the EEL size... ]

So, dlm pukul 10am camtu ktaorg gi sana dan haruslah menengok ikan yg pelbagai jenis dari kecik smpi la besar... huahuahua...



[ Bergambar kenangan @ Muzium Ikan ]

Dah puas dah round2 tmpt tu, ktaorg gi plak la LANDMARK LABUAN ni.. apa lagi kalau bukan Ujana Kewangan a.k.a UK... kt dalam ni biasa la byk kedai dalam tu...

Pas tu ktaorg gi tgk JETI FERI ANTABANGSA LABUAN.. kat jeti ni ada pelayaran ke KK,SARAWAK & BRUNEI...

Dari jeti plak ktaorg gi carik kasut ngn souvenir.... dalam kul 1pm camtu ktaorg pulang dulu makan tghari since rumah tak jauh dari bandar kn..huhuhu... pas makan ktaorg sempat lagi tidur, memandangkan cuaca yg agak panas kat LABUAN ni [ nasib la kt dalam bilik ada air-cond ], dalam pukul 5pm camtu ktaorg jalan lagik sbb matahari pun dah xda.. smpt jugak tgk PASAR...dan yg berada di sekelilingnya.. erm... LABUAN ni actlly not a shopping-paradise but more like sightseeing.. huahuaa... [ figure it out since 2005.. duh.. ]..


[ Lepak jap.. penat jalan.......... ]


[ One of the duty-FREE shop.. ]


[ Kat rumah macik @ LABUAN ]

Puas dah ronda2.. ktaorg gi makan malam kat TOMYAM ISLAND plak... pemilik restoran ni kwn pacik aku, so ktaorg di layan dengan cepat dan makanan pun cepat smpi sbb malam tu mmg FULL-HOUSE...nasib tmpt dah reserved...huhuhu.. lagi yang best restoran ni ada wi-fi.. sempat lagik tu aku mengONLINE.. hihihi...


[ TOMYAM ISLAND~~~ ]


[ Makan tak-hengat-dunia... hahahahaha ]


[ K.A.M.I ]


[ Makan pun sempat lagi SNAP... ]

Balik jek gi rumah, trus kemas brg2 & kotak segala macam.. esok kena bertolak awal sbb ktaorg semua first-flight...

--------------------------------------------------------------------------------------

Hari 3 [21042009 - TUESDAY ]

Bangun jek dalam pukul 5am, solat dan trus mandi.. sbb nak gerak g airport dalam pukul6am.. so pas tu sarapan dan trus gi airport... flight ktaorg pukul 7:55am.. paling x best nya terpaksa naik MASwings since x byk sgt org kat LABUAN ni nak naik flight sbb dorang prefer nek feri as an option.. hurmmm...


[ kat AIRPORT LABUAN.. snap dulu b4 boarding ]


[ BLURRY.... ]


[ KKIA berlatarbelakangkan MASwings... wth with my face?? erk** ]


[ Sampai KK dah.. aik!! mata aku tertutup la...~~!!! wahahahahaha ]

Ktaorg suma smpi KK dalam jam 8:30am.. flight seterusnya gi TAWAU dalam jam 1:15pm.. so kalau nak tunggu kat airport mmg 'KERING' jugak la.. baik jalan2 kat KK, boleh shopping baju lagik..ngehngehngeh...



[ lepas SHOPPING~~~ ngn sairul ]

Apa lagi, ktaorg pun trus gerak gi Centre Point.. smpi kat sana tepat jam10am.. hehehehehe.. aku pun apa lagi trus la shopping memandangkan masa terhad sbb jam 12:00tghari kea balik airport nak check-in.. hahahaahah.. dapat jugak la lepas gian shopping sbb kat LABUAN x shopping... pas abis shopping tu tgk jam masih awal lagi.. ktaorg pun gi la LUNCH plak... sempat jugak tu aku beli Majalah PC & T3... hihihihi...



[ Majalh T3... ]


[ Abis check-in ni... kat KKIA nak balik TWU dah~~ ]


[ P.E.A.C.E ]

Smpi airport check-in, boarding tru terbang la gi TAWAU... smpi TAWAU jam 2:00pm... fuh....penat.. ni mesti pasal kat KK tadi...


[ How was it~~~~?? wahahahahahaahaha ]


[ TAWAU airport~~~ ]







P.S : So many things to do, yet So little time... x sempat nak jumpa memeber2 kat UMSKAL... huhuhuhuhu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

8 Response to "HOLIDAY @ LABUAN"

  1. ria ba.. says:
    April 21, 2009 at 8:06 PM

    nda penat ka ko jln2 around borneo sda.hihi..but at least it's worth! well,i'm so hapy wif u guys skrg kamu melancong la p mn2..well cuzzy i'm looking forward to see u on may.hope we'll have beautiful trip land in aussie..;-)

  2. we~win says:
    April 21, 2009 at 8:33 PM

    ria : wokey~~!! :)

  3. Niza says:
    April 22, 2009 at 8:20 AM

    wah..ni mesti ko online guna ipod tu kan masa d labuan...hihihi...

  4. we~win says:
    April 22, 2009 at 9:16 AM

    niza : ha'ah.. tp mau beli chargernya la....

  5. rizz says:
    April 23, 2009 at 10:40 AM

    sonoknyee tgok win holiday hehe wish to be there lah! huk3

  6. we~win says:
    April 23, 2009 at 11:14 AM

    rizz : yah.. wish u guys were there~~

  7. danielle says:
    April 26, 2009 at 10:34 AM

    best holiday nmpak... but i think its not completed without visiting us...we r looking for u..including me,amin, kome,kerol, julies n evethough kak cabaq dowh...nxt tyme make sure ko jmpa kami k...

    ~x0x0x0~

  8. we~win says:
    April 26, 2009 at 12:33 PM

    nell : sure i will nell.... miss y'all too...

Related Posts with Thumbnails